Acide salicylique – σαλικυλικό οξύ φυτικό

/, Πρώτες ύλες, Συντηρητικά/Acide salicylique – σαλικυλικό οξύ φυτικό

Acide salicylique – σαλικυλικό οξύ φυτικό

7,00 

Αυτό το εκχύλισμα μαύρου φλοιού ιτιάς συμπυκνωμένο σε σαλικυλικό οξύ είναι ένας ισχυρός σύμμαχος για ενσωμάτωση στα παρασκευάσματα για λιπαρό, θαμπό ή επιρρεπές στην ακμή δέρμα. Καθαρίζει και διεγείρει την ανανέωση του δέρματος, εξομαλύνει τις ατέλειες και καταπολεμά τα σπυράκια, τις τρίχες και την πιτυρίδα. Βελτιώνει επίσης τη συντήρηση των υδατικών προϊόντων και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των συντηρητικών. Ένα δραστικό συστατικό σε μεγάλη ζήτηση και που προσφέρουμε φυτικής προέλευσης, καλύτερα ανεκτό από το συνθετικό σαλικυλικό οξύ.

Κωδικός προϊόντος: 601-153 Κατηγορίες: , ,

Περιγραφή

Εκχύλισμα φλοιού μαύρης ιτιάς.

Μέρος του φυτoύ :  Φλοιός
Βοτανικό όνομα:  Salix nigra
Λειτουργία
Αντιβακτηριακό και κερατολυτικό καλλυντικό ενεργό.
Ποιότητα

Καλλυντικά, 100% φυσικό εκχύλισμα, χωρίς πρόσθετα συντηρητικά (το σαλικυλικό οξύ διατηρεί φυσικά το προϊόν).

Συγκέντρωση
Πολύ συμπυκνωμένο εκχύλισμα, τιτλοδοτημένο σε ισοδύναμο σαλικυλικού οξέος 10%.
Ονομασία INCI
Εκχύλισμα φλοιού Salix Nigra (Willow)

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

  • Καθαρισμός: μελέτες in-vitro δείχνουν τις ενδιαφέρουσες ιδιότητες του σαλικυλικού οξέος που περιέχεται στο φλοιό της Willow για τη φροντίδα του δέρματος που είναι επιρρεπές στην ακμή ή στο δέρμα
  • Καταπραϋντικό: μειώνει τα συμπτώματα που σχετίζονται με τη φλεγμονή.
  • Λείανση και αναγέννηση: ισχυρός κερατολυτικός παράγοντας, απαλό αποτέλεσμα “απολέπισης”. Το σαλικυλικό οξύ διεγείρει την ανανέωση των κυττάρων, βελτιώνοντας έτσι τη γενική εμφάνιση του δέρματος. Βοηθά στη μείωση των κηλίδων του δέρματος, στην εξομάλυνση των ρυτίδων, στις λεπτές γραμμές και στις ανωμαλίες.
  • Βοηθά στη μείωση της τραχύτητας και στην πρόληψη των κάλων , λειαίνει και απαλύνει το δέρμα.

 

  • Χρησιμοποιείται ως συντηρητικό
  • Ισχυρός καθαριστής
  • Ενισχυτικό συντήρησης σε συνδυασμό με άλλα συντηρητικά, όπως Leucidal, Grapefruit Seed Extract, Benzoate & Sorbate Complex

ΣΥΝΕΡΓΕΙΕΣ

  • Το φυσικό σαλικυλικό οξύ είναι αποτελεσματικό σε βακτήρια, αλλά λιγότερο αποτελεσματικό σε ζύμες και μούχλα. Για αυτόν τον λόγο, συνιστάται να το συνδυάσετε με ένα άλλο συντηρητικό, όπως το Leucidal, το Grapefruit Seed Extract, ή το Benzoate & Sorbate Complex, το οποίο είναι συχνά χρήσιμο να “ενισχύσετε”.
Προφυλάξεις
  • Να φυλάσσεται μακριά από παιδιά.
  • Μην καταπιείς. Αποφύγετε την επαφή με τα μάτια. Μην το χρησιμοποιείτε σε παιδιά. Το σαλικυλικό οξύ είναι ένα ισχυρό ενεργό, σεβαστείτε πάντα τις συνιστώμενες δόσεις. Σε ευαίσθητο δέρμα, ξεκινήστε με μια αρκετά χαμηλή δόση. Διακόψτε τη χρήση σε περίπτωση ερεθισμού.
  • Μην το χρησιμοποιείτε σε περίπτωση αλλεργίας στην ασπιρίνη και στα σαλικυλικά.
  • Πραγματοποιήστε μια δοκιμή στο εσωτερικό  του αγκώνα των προϊόντων σας 48 ώρες πριν από την πρώτη εφαρμογή.
  • Συνιστάται γάντια και προστατευτικά γυαλιά κατά το χειρισμό.

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 Το σαλικυλικό οξύ είναι ένα β-υδροξυ οξύ πολύ γνωστό στα καλλυντικά για την ισχυρή κερατολυτική του δράση και τα αντιβακτηριακά του αποτελέσματα , γεγονός που το καθιστά ενεργό συστατικό επιλογής για τη φροντίδα του δέρματος με ατέλειες , αλλά και θαμπό ή ακανόνιστο δέρμα ( κηλίδες). , ρυτίδες …) λόγω της έντονης αναζωογονητικής του δράσης . Το Salix nigra ή το Black Willow είναι ένα δέντρο ύψους 13 μέτρων που μεγαλώνει στη Βόρεια Αμερική. Το σκούρο καφέ, ραβδωτό φλοιό του περιέχει τανίνες, μόρια της οικογένειας πολυφαινόλης , των οποίων η αντιοξειδωτική δύναμηείναι γνωστή. Είναι επίσης ιδιαίτερα πλούσιο σε σαλικυλίνη , ένα φυσικό παράγωγο του σαλικυλικού οξέος. Το Salicyline απελευθερώνει σταδιακά το σαλικυλικό οξύ στο δέρμα και σας επιτρέπει να επωφεληθείτε από τις ισχυρές ιδιότητές του χωρίς να έχει ερεθιστικά αποτελέσματα .

Η Salicyline, γνωστή για τις στυπτικές και καθαριστικές της ιδιότητες , βοηθά στη ρύθμιση του λιπαρού δέρματος και στην καταπολέμηση των κηλίδων. Είναι ένα καταπραϋντικό και αναζωογονητικό που επιτρέπει την επιδιόρθωση του δέρματος και τη μείωση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων .

Ενσωματωμένο στις καλλυντικές θεραπείες, το εκχύλισμα μαύρης ιτιάς βοηθά στην εξομάλυνση και την ομορφιά του δέρματος μειώνοντας τις ατέλειες και αποτρέποντας το σχηματισμό σε σπυράκια . Ενσωματωμένο σε καθαριστικά παρασκευάσματα, επιτρέπει τον καθαρισμό του δέρματος σε βάθος , καθιστώντας το πιο όμορφο και πιο υγιές.

Είναι επίσης ένα δραστικό συστατικό της επιλογής για τα σαμπουάν κατά της πιτυρίδας , ή για τη φροντίδα των μαλλιών κατά της ενυδάτωσης .

ΚΥΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

δοσολογία
2,5 ΈΩΣ 3% ΩΣ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΌ 5 ΈΩΣ 10% ΩΣ ΔΡΑΣΤΙΚΌ

(του συνολικού βάρους της προετοιμασίας σας)

πυκνότητα
1.0
αριθμός σταγόνων ανά 1 ml
1 ML = 20 ΣΤΑΓΟΝΕΣ
υδατοδιαλυτό
ΥΔΑΤΟΔΙΑΛΥΤΟ
αδιάλυτο στο λάδι
ΑΔΙΑΛΥΤΟ ΣΤΟ ΛΑΔΙ

ΤΥΠΙΚΕΣ ΔΟΣΟΛΟΓΙΕΣ

Συνολική ποσότητα του τελικού τύπου 3% φυτικό σαλικυλικό οξύ 5% φυτικό σαλικυλικό οξύ 10% φυτικό σαλικυλικό οξύ
~ 30 γρ 0,9 g (περίπου 18 σταγόνες) 1,5 g (περίπου 30 σταγόνες) 3,0 g (περίπου 60 σταγόνες)
~ 50 γρ 1,5 g (περίπου 30 σταγόνες) 2,5 g (περίπου 50 σταγόνες) 5,0 g (περίπου 100 σταγόνες)
~ 100 γρ 3,0 g (περίπου 60 σταγόνες) 5,0 g (περίπου 100 σταγόνες) 10,0 g (10 ml)

Συσκευασία: 10 ml